vrijdag 28 januari 2011

Collectie VTwonen behang

Samen met Graham & Brown heeft VTwonen een behangcollectie ontworpen. De collectie bestaat uit negen dessins en wij laten hier onze favorieten zien!

Alpha

Dit behang heeft een dessin van cijfers en letters, geïnspireerd op de letterbakken van vroeger uit de drukkerijen.





Knitty

Om je hele interieur nog wolliger te maken, is dit behang een absolute must-have. Verkrijgbaar in grijs en wit.





Afmeting: 10 m x 52 cm en 10 m x 53 cm.
Verkoopadviesprijs: € 26,95
www.grahambrown.nl

woensdag 26 januari 2011

Rozen Kelims uit Moldavië



Een stukje geschiedenis

Rozenkelims worden geproduceerd in Moldavië en in de noordelijke delen van Turkije. De kleden zijn geweven van schapenwol, sterk en vormen een sfeervolle en warme aanvulling van uw interieur. Doordat de kleden soms wat grover en soms wat fijner geweven zijn passen ze heel goed bij zowel een landelijk, sober, strak, stoer als een meer elegant of klassiek interieur.

Rozenkelims zijn kelims die 50 jaar oud kunnen zijn. Ze zijn relatief zeldzaam. De ontwerpen worden gekenmerkt door grote bloemen in heldere kleuren op een donkere achtergrond.

De rozenkelims zijn handgeweven van 100% schapen wol. De lichte crème kleuren in de kelims zijn meestal ongeverfd en afkomstig van een "wit" schaap. De donker bruine/zwarte kleuren zijn doorgaans ook ongeverfd en afkomstig van een bruin of zwart schaap. Voor het verven van de wol in andere kleuren werden meestal plantaardige kleurstoffen gebruikt maar in de loop der tijd werden ook synthetische verfstoffen gebruikt omdat dat meer kleurmogelijkheden gaf.

Verkrijgbaar bij Rozen Kelims in Haarlem, www.rozenkelim.nl
Ook voor kussenhoezen van kelims.

maandag 24 januari 2011

OPI, Texas collection spring / summer 2011

Ook dit seizoen komt OPI weer met een collectie nieuwe kleuren!! Met Texas als inspiratiebron heeft het topmerk weer 12 kleuren ontwikkeld.
OPI staat niet alleen bekend om haar kwaliteit, maar ook de creatieve namen zijn komend seizoen weer opvallend!! Het is een mooie combinatie van knalkleuren en pastels geworden, wat weer helemaal aansluit bij het modebeeld van voorjaar/ zomer 2011.
Vanaf februari zijn de nieuwe kleuren verkrijgbaar in de winkel.



“Texas is de inspiratiebron voor dit seizoen, met de felle kleuren en klassieke neutrale tinten die zo goed passen bij de Amerikaanse way of life,” zegt Suzi Weiss‐Fischmann, OPI’s Executive Vice President & Artistic Director. “We hebben ons gebaseerd op elementen van het prachtige natuurschoon van deze staat en hieruit ontstond de Texas Collection met haar warme honing‐ en oranjetinten en sprankelende kleurtonen als violet en hemelsblauw.”


Check voor de verkooppunten de site van OPI: www.opi.nl

vrijdag 21 januari 2011

Plantenbak hoes!

Deze opbergmand van de H&M is niet alleen leuk voor spullen in op te bergen, maar wat dacht je van een plantenbak hoes!

Hij is gemaakt van kunststof, dus je kan de mand ook nog buiten gebruiken.
Afmeting 37 cm x 37 cm.



Verkrijgbaar bij de H&M Shop voor € 4,95.

woensdag 19 januari 2011

OPI Katy Perry

Vanaf deze maand is de nieuwe collectie van OPI verkrijgbaar. De nagellakjes zijn geïnspireerd op Katy Perry en haar nieuwe album Teenage Dream. De collectie bestaat uit vier kleuren en een bijzondere topcoat waarbij een zwarte craquelé partoon ontstaat.

Over deze topcoat zijn wij niet heel erg te spreken, maar wel hebben wij de kleur "Not like the movies" in ons bezit en die is echt te gek!



Een parelmoer lak met als hoofdkleur donkergrijs, maar het is net hoe het licht valt, want hij kleurt ook donkergroen en paars. Nice!

Ik wil tegen iedereen zeggen: hebben, hebben,hebben!

dinsdag 18 januari 2011

Farmacia SS Annunziata 1561



Steeds meer mensen verlangen naar authentieke spullen met een geschiedenis en een verhaal.

Farmacia SS Annunziata is de eerste apotheker die sinds 1561 hun eigen parfums ging maken, gevestigd in Florence aan de Via dei Servi. Geheel op ambachtelijke wijze gemaakt van natuurlijke zuivere ingrediënten.

Heerlijke geuren vol met verrassingen, echt te ouderwets!

Onze favoriet is Chia, deze heeft een heerlijke gourmandgeur van bloemen gecombineerd met citrus en marsepein. De basis van zoete amandelen met een heerlijke mix van hazelnoten, vanille, en muskus met een romige nanoot.



Prijs: 100 ml €89,95

maandag 17 januari 2011

Terug naar vroeger

Met de accessoires in het interieur halen we vroeger weer naar nu. Al je favoriete spulletjes mogen weer gezien worden. Je kunt dit allemaal tentoonstellen in een glazen stolp of letterbak. Natuurlijk dan wel de traditionele.

Om de stolp en letterbak in een nieuw jasje te steken, kun je t plateau van de stolp en de gehele letterbak wit spuiten.





Er zijn ook letterbakken met grotere vakken van VTwonen en Woood.

Ook leuk!!